Rep: Cum s-au pus bazele Scolii de Soferi SMART DRIVING si care au fost prioritatile la acel moment?
V. IGNAT: As putea spune ca, in prezent imi pun in aplicare pregatirea anterioara pe care am dobandit-o in domeniul auto. Am absolvit Institutul Militar sectia Auto la Pitesti, am fost repartizat la Bucuresti, iar apoi in 1982 m-am stabilit la Bacau. Dupa ce am iesit la pensie din randul Armatei in 2006, considerand ca pot sa impartasesc si altora cunostintele dobandite de-a lungul carierei mele profesionale, am infiintat Scoala de Soferi SMART DRIVING, impreuna cu sotia IGNAT ANI.

Rep: Cum ati putea descrie in cateva cuvinte atitudinea de care ati dat dovada in calitate de instructor auto, dar si de director general al unei scoli de soferi, intr-un domeniu in care, stim cu totii ca se mai incalca anumite conduite si chiar legi?
V. IGNAT: Mi-a placut intotdeauna corectitudinea in viata. Consider ca am dat dovada de seriozitatea in toata activitatea mea, nu am acceptat compromisurile, aceasta probabil si ca o rezultanta a educatiei primite in familie.

Rep: Sa revenim la debutul scolii de conducatori auto SMART DRIVING. Cateva cuvinte despre serviciile pe care le oferiti.
V. IGNAT: In mai 2007 cand am demarat activitatea, am pornit cu doua masini, iar pe a treia am achizitionat-o ulterior in leasing. In prezent imi desfasor activitatea cu 3 masini, doua diesel si una pe benzina. In privinta echipei pe care o conduc, aceasta numara in prezent un numar de 7 persoane. Este drept, de-a lungul timpului, au plecat unii, au venit altii. Motivele au fost diverse. Intotdeauna insa am pastrat alaturi de mine oameni care au dat dovada de seriozitate. Instrucotrii sunt foarte bine pregatiti toti cu experianta, unul dintre acestia a fost maistru in viata civila si a pregatit elevi mai bine de 10 ani, un alt instructor este subinginer tot in domeniul mecanic si eu, care provin tot din domeniul macanic. Mai avem in echipa un profesor de legislatie, care este si profesor la un liceu din Bacau, deci obisnuit cu activitatea didactica, de asemenea un medic care preda la noi la scoala primul ajutor si spre mandria noastra este si medicul de la unitatea militara in care eu am activat 30 de ani. Si, nu in cele din urma, un expert contabil cu experienta.

Rep: Oferiti doar cursuri pentru obtinerea categoriei B?
V. IGNAT: Asiguram scolarizarea pentru categoria B si eliberam si certificate pentru mopede (motoscutere) pana in 49 de cm3. Pentru acestea din urma este necasar sa se urmeze un curs de legislatie de minimum 20 de ore. Iar cursul de legislatie pentru categoria B poate sa se duca la minim 5 saptamani, asa cum prevede legea. Testarile se fac in cadrul scolii SMART DRIVING la punctul nostru de lucru situat in incinta Liceului cu program sportiv din Bacau. Dar doresc sa va precizez ca persoanele interesate sa afle continutul unui curs de categoria B, o pot face accesand site-ul scolii noastre www.smartdriving.ro. Acolo se gasesc toate informatiile ce va sunt necesare.

Rep: Cum ati putea descrie pozitia pe care se situeaza scoala de soferi SMART DRIVING in clasamentul oferit de rezultatele obtinute de toate scolile de soferi din Bacau?
V. IGNAT: Ziarul de Bacau a dat publicitatii in editia din data de 14 aprilie 2009 rezultatele pe care le-au inregistrat scolile de soferi din judetul Bacau. Pot spune, asa cum se poate deduce si de acolo, ca ne situam in randul primelor scoli de soferi din judet avand in vedere gradul de promovabilitate al elevilor la examenul auto, si bineinteles numarul mare al acestora. Noi anual ne bucuram de cca 100 de elevi care ne calca pragul. Intentia mea este sa ma pastrez pe pozitii fruntase si pe viitor.

Rep: Spuneti-ne cate ceva si despre dotarea tehnica a scolii de soferi SMART DRIVING.
V. IGNAT: Am investit foarte mult de-a lungul timpului in baza noastra materiala. Am pornit de la cateva planse si o sala de clasa, iar acum am sporit considerabil acesta. Oricine este interesat, este binevenit la Liceul cu program sportiv, in sala noastra, dar informatii in acest sens se pot obtine si de pe site-ul nostru, accesand galeria foto.

Rep: Bacauanii au retinut numele scolii de soferi SMART DRIVING si de la un prioect de-al dumneavoastra pe care l-ati realizat in luna aprilie anul trecut, proiect care s-a intitulat "Primul ajutor salveaza vieti" si care s-a dorit a fi un prim parteneriat cu filiala bacauana a Crucii Rosii. Cateva chestiuni despre scopul si desfasurarea acestei initiative.
V. IGNAT: Am avut ideea de a realiza o simulare a unui accident auto soldat cu victime, cu scopul declarat de a trezi in constiinta bacaunanilor simtul civic, dar si de a constientiza populatia cu privire la primul ajutor si bineinteles la prevenirea accidentelor.
Evenimentul s-a desfasurat in data de 15 aprilie 2009, cu sprijinul Crucea Rosie Bacau, Serviciului de Ambulanta, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, si nu in ultimul rand Politiei Rutiere Bacau. Simularea a avut loc in fata Prefecturii, practic s-a simulat coliziunea a doua autovehicule, soldata cu o victima, asupra careia s-a intervenit medical. Pe de alta parte, gratie acestui exercitiu, bacauanii au putut intelege si modul de actiune si mai ales importanta rolului pe care il joaca in aceste situatii echipajele de urgenta: politie, pompieri, ambulanta.

Rep: Ar mai fi o chestiune de punctat. Dupa informatiile pe care le detinem sunteti singura scoala de soferi din Bacau care ofera reduceri si anumite gratuitati donatorilor de sange.
V. IGNAT: Am fost intotdeauna sensibilizat de catre cei care doneaza sange, iar ca urmare le-am facut tuturor celor care au putut face dovada donarii de sange o reducere din taxa de scolarizare. Practic beneficiaza de cursul de legislatie gratuit. De asemenea si in prezent oferim aceasta reducere si probabil o s-o oferim si in anii care vor urma.

Rep: Cu ce ganduri va indreptati spre viitor
V. IGNAT: Pentru o scoala de soferi, cea mai buna carte de vizita o reprezinta elevul si bineinteles gradul de promovare al cursantilor. Ii asigur pe bacaunani ca vom face eforturi in continuare sa crestem sustinut calitatea serviciilor pe care le oferim si sa crestem deasemenea si in topul scolilor de soferi din judetul nostru.
Rep: Va dorim mult succes.